Zoveel mensen: Zoveel fietsen…

De keus is enorm en uitgebreid! Fietsen in alle maten, kleuren en elke denkbare aanpassing is mogelijk

Azub Max

Ligfietsen

Later vertrekken; comfortabel aankomen! Lachend door tegenwind. Achteroverleunen, fietsen en genieten! Dat is de ligfiets. De ligfiets is een veelzijdige fiets; voor de recreatieve fietser, de snelle fietser, de langere afstand fietser, de woon-werk fietser of de vakantiefietser. Hoog of laag instappen, onderstuur of bovenstuur? Wel eens een open cockpit-stuur geprobeerd? Kilometers wegtrappen is alleen maar leuk!

HP Velotechnik Scorpion fs 26

Recreatief fietsen

Je hoeft niet elke dag te fietsen, maar als je dan op de fiets stapt mag het wel een beetje comfortabel zijn. Dan is fietsen leuk en avontuurlijk. Het panoramisch uitzicht vanuit je trike of tweewieler maakt het natuurlijk een hele mooie ervaring.

Hase Bikes Kettwiesel

Driewielfietsen

Deltatrikes (met twee wielen achter) hebben als kenmerk dat ze super stabiel zijn en gemakkelijk opstappen. Omdat het zwaartepunt tussen de achterwielen zit zijn ze de stabielste driewielers. Het ontwerp maakt dat ze een zeer kleine draaicircel hebben en daardoor heel handig voor gebruik in de stad. Hij is zeer wendbaar en omdat je hem rechtop kunt zetten ook heel handig opbergen.

Azub Tricon

Wereldfietsen

Wie droomt er niet van; met de fiets op vakantie… De tadpole trike is dan een uitstekend idee. Langere afstanden fietsen is op deze manier heel comfortabel en je kunt behoorlijk wat bagage meenemen. Dat je de Trike ook kunt opvouwen en in de trein mee kunt nemen is dan wel heel handig als je vast een voorsprong op je reis wilt hebben. Zitten, achteroverleunen en fietsen maar. Eindeloze afstanden worden met de trike niet alleen een optie maar een droom die werkelijkheid kan worden!

HP Velotechnik Scorpion fx

Sportief seniorenfietsen

Dat de trikes (driewielfietsen) er sportief uitzien maakt het fietsen erop voor veel fietsers heel aantrekkelijk. De trike is stabiel en je hoeft er niet op te leren fietsen. Omvallen kan bijna niet, dat maakt de fiets zeer veilig.  Uiteraard behoort het inbouwen (achteraf of af-fabriek) van elektrische ondersteuning tot de mogelijkheden.

HP Velotechnik Grasshoppers

Woon- werkfietsen

De Grasshopper van HP Velotechnik is een veelzijdige forenzen fiets. Hij fiets gemakkelijk, stuurt licht én is opvouwbaar. Werk je net iets verder dan gemiddeld, overweeg je te gaan fietsen? Dan is een ligfiets als de Grasshopper een goed idee. Met een klein tasje aan je bagagedrager neem je je laptop en schone (kantoor)kleding mee. Als je thuiskomt van je werk ’s avonds, heb jij je beweging al gehad en mag je van ons op de bank gaan zitten!

Files ontwijken

Ben jij de files ook zo zat? Afstanden van 10 tot 30 kilometer zijn heel goed en comfortabel af te leggen. Met je spullen aerodynamisch achter je, rij je lachend de file voorbij. Zwaaien mag! Eenmaal aangekomen is je ligfiets net zo makkelijk te stallen als elke andere fiets. Verruil jij je gaspedaal voor klikpedalen?

HP Velotechnik Speedmachine

Snel fietsen

Snelheid en toch comfortabel op de langere afstanden? Ligfietsen is dan een uitkomst. Panoramisch uitzicht, genieten, kilometers wegtrappen of in een laag verzet rustig tegen de berg opfietsen.

Hase Trix

Jong fietsen

Ook kinderen willen fietsen, ook al kan dat niet altijd op een ‘gewone’ fiets. Samen fietsen met vriendjes kan weer met de speciale kinderfietsen van Hase Bikes. De fietsen zijn door het ontwerp uiterst veilig en vallen niet om. Hase Bikes is gespecialiseerd in aanpassingen voor fietsen en ook kinderfietsen kunnen we eenvoudige aanpassingen maken.

Azub Fat

All-terrain fietsen

De Fat Trike is natuurlijk alleen maar cool en leuk. Niet alleen geschikt in de sneeuw maar ook super leuk in de herfst, als het bos vol ligt met bladeren en het glad wordt. De mountainbike onder de trikers. Met z’n grote 26″ wielen rondom en de dikke mountainbike banden krijg je meer dan alleen maar stabiliteit. Het hele jaar rond!

Trigo Up

Seniorenfietsen

De Trigo Up (of Sport, met onderstuur) is een geliefde zit-fiets voor fietsers die op zoek zijn naar meer balans. De Trigo rolt zo licht dat hij in zijn niet-elektrische uitvoering prima te berijden is. De fiets stapt hoog in waardoor je goed overzicht hebt op ooghoogte met andere weggebruikers. Zeer geschikt voor die fietser die graag in beweging wil blijven, maar dat op een ‘gewone’ fiets niet meer kan of durft.

AZUB

Vakantieligfietsen

Voor sportieve avonturiers en ontdekkingsreizigers. Stap dan op een ligfiets en ervaar hoe relaxed en pijnvrij het rijden op langere afstanden ook kan zijn. Dit is pas vakantie! Met waterdichte banaantassen kun je veel bagage meenemen zonder dat je op stabiliteit inlevert. Afstanden van 100 tot 150 kilometer op een dag worden dan haalbaar, zonder een centje pijn.

Samen fietsen

De Pino is een fantastische tandem als je met je mederijder, dicht bij elkaar, wilt profiteren van gezamenlijke inspanning. Heel geschikt voor mooie tochten,  vakantiefietstochten en relatietherapie . De Pino is echter ook geschikt als één van beiden niet zelfstandig op een fiets kan rijden. Oók is de Pino geschikt om een kind (met een beperking) voorop mee te nemen en mee te laten trappen. Uiteraard is deze tandem ook met trapondersteuning te krijgen. De Pino is bij ons tevens te huur.

Othros Huka

Samen -naast elkaar- fietsen

De rit wordt wel een stuk gezelliger als je naast elkaar zit!  De bestuurder neemt plaats aan de linkerzijde en is de captain. De passagier kan meetrappen maar hoeft dat niet te doen. De bestuurder kan de fiets laten ondersteunen door de elektromotor. Zo maakt de Duofiets het mogelijk dat ook ouderen of passagiers met een beperking veilig mee kunnen op een fietstocht. Beide stoelen en sturen zijn verstelbaar voor een ontspannen zithouding en persoonlijke instelling. De Duofiets is bij ons te huur.

de ik-wil-nog-niet-op-een-scootmobiel-fiets

Ziet u een scootmobiel (nog) niet zitten? Dan is deze zitfiets een goed alternatief en helemaal niet zo inspannend om te berijden. De fietsen zijn stabiel, stevig, veilig en de zitting is vaak hoger en dus gemakkelijker instappen. Kleine aanpassingen (zoals stokhouders of pedalen) zijn dan vaak niet zo spannend. Zitfietsen zijn vaak elektrisch ondersteund.

Abeona Cycling adviseert u graag en staat voor:

 • Persoonlijke aandacht

 • Geen Up-selling (we smeren u niets aan)

 • Veel demofietsen voor proefrijden

 • Haal- en brengservice

 • Fiets huren (en langer proberen) mogelijk

 • Gratis Nul-Beurt bij aankoop nieuwe fiets

 • Ligfietstestdagen

 • Kennis van voertuigtechniek

 • Topselectie van alleen de beste fietsen

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Ruime ligfietservaring

 • Jaarlijkse vaktraining voor medewerkers

 • Gratis parkeren

 • Aankoopkeuring voor Marktplaatskopers

 • Goed bereikbaar (A4/N11)

 • Geen gebakken lucht

 • Eerlijk advies

 • Innovatief

 • Echte fietsenmakers

 • Gratis kennismakingsabbon. bij NVHPV

 • Bushalte voor de deur (OV-bereikbaar)

 • Open minded

 • Positieve instelling

 • Goed in ombouw

 • Klantgericht

 • Hoge kwaliteit

 • Lekkere koffie

Kom langs of maak een afspraak

Wat vinden onze klanten van de fietsen?

Wat betekent het fietsen (weer) voor ze?

“Mijn Azub Max is de beste aankoop in jaren!”

“Fietsen is mijn uitlaatklep en na mijn echtscheiding vorig jaar werd het tijd voor verandering in mijn leven. Ik heb grote stappen gemaakt en meer in beweging komen stond ook op mijn lijstje. Ik zag echter tegen de training op; weer een periode met lichte gewrichtsklachten, zoals pols- en zadelpijn. De gedachte aan een ligfiets werd steeds aantrekkelijker.- Henri

“I lived in the Netherlands for the past 4 years and loved it! The bike paths are great and the Dutch really know how to ride a bike. I like to ride cool bikes and have decided to buy myself an Azub TriCon. My girlfriend and I will marry soon and I will be taking her on our honeymoon cycling through Europe!”

Matthew, Azub - Tricon

“Mijn nieuwe ligfiets betekent vrijheid voor mij. Ik werk aan mijn conditie en dankzij mijn fiets lukt het me om na een moeilijke periode weer te genieten van het leven. Fietsen helpt me om te relativeren en ik voel me gezonder.”

Henri, Azub - Max

“Mijn fysio therapeut moedigde me aan om naar een fietsoplossing te zoeken, maar ik fiets liever niet op een fiets waar ik zichtbaar ‘gehandicapt’ ben.”

Herman, HP Velotechnik - Scorpion

“Ik wil heel graag in beweging blijven en heb geen zin in een scootmobiel. Dan doe ik helemáál niets meer…. Een driewielfiets aankopen middels het WMO traject gaat niet snel maar ik was blij dat ik groen licht kreeg voor de aanschaf. Mijn doel is om meer in beweging te komen en niet alleen fysiek maar ook geestelijk weer fitter te worden.

Ruben, Azub - T-Tris 26

“We zijn net verhuisd en het lijkt me leuk om weer meer naar mijn werk te gaan fietsen. Het is eigenlijk net even te ver en een e-bike vind ik geen goed idee. Ik wil zelf fietsen en ben op zoek naar comfort en een beetje snelheid. Ik fiets nu bijna dagelijks 18 km heen (en weer terug) op mijn HP Velotechnik Speedmachine en voel me super fit! Als ik thuiskom heb ik niet alleen gewerkt maar ook gesport!”

Daphne, HP Velotechnik - Speedmachine
contact

Ik weet genoeg!

Ik wil nu een afspraak maken
contact