Wie zijn wij?

Abeona Cycling (in 2017 gestart onder de naam Maia Mobiliteit Leiden) heeft zich gespecialiseerd in sportieve en innovatieve twee- en driewiel ligfietsen (trikes). We hebben een groot assortiment fietsen en (waar nodig) ergonomische aanpassingen voor de meer ingewikkelde mobiliteitsvraagstukken. De tweewieler is vooral populair onder forenzen, recreanten, racers en vakantiefietsers.

De sportieve variant op drie wielen is uitermate geschikt voor fietsers die op zoek zijn naar meer balans, comfort en stabiliteit (denk aan evenwichtsproblemen en bewegingsbeperkingen). Veel van hen willen nog heel graag blijven fietsen, maar zien dat op een e-bike (niet meer) zitten. Veilig, comfortabel en stabiel fietsen is dan belangrijk want ‘niet fietsen’ is voor de meeste Nederlanders geen optie. Omdat onze fietsen voor iedereen aantrekkelijk zijn, wordt het fietsen er op door mensen met een beperking of ziekte minder stigmatiserend ervaren.

Abeona was de Romeinse Godin die samen met haar zuster Adiona symbool stond voor de bescherming van kinderen en reizigers. Abeona waakte over de vertrekkende reiziger en Adiona beschermde kinderen en reizigers bij een veilige terugkeer naar huis.

Graag dragen wij bij aan een gezonde maatschappij, waarbij iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo in beweging kan blijven. Comfort, veiligheid, verbinding, eigen regie en vooral fietsplezier staan bij ons centraal. In beweging blijven op de juiste fiets is goed voor jezelf, de natuur en het klimaat.

Iedereen die wíl fietsen, kán fietsen!

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

  • Ruben en Thijs
  • Suzanne
  • Anne-marie
  • Suzanne
  • Fietspad Leiderdorp

Wat betekent Abeona?

Abeona was de Romeinse Godin die (samen met haar zuster Adiona) symbool stond voor de bescherming van kinderen en reizigers. Abeona waakte over de vertrekkende reiziger. Onze bedrijfsnaam Abeona Mobility past bij onze visie dat elke fietser aan een ‘reis begint’. Hiermee onderstrepen wij onze passie om élke fietser goed op weg te helpen met onze specialistische  kennis en expertise.

Voor de een is dat een dagelijkse reis naar werk voor de anders is dat met de fiets op vakantie of gewoon vertrekken voor een mooie fietstocht.

Voor onze klanten met een mobiliteitsbeperking betekent (weer) fietsen vaak heel veel. Fietsen is dan vaak een overwinnning die vrijheid terug geeft. De zoektocht en verkenning op zoek naar een passende fiets is eigenlijk ook het begin van een ‘nieuwe reis’.

Abeona helpt álle fietsers goed toegerust op weg!

Het Abeona team

Thijs Broekhuijsen
Thijs BroekhuijsenEigenaar/ Orthopedisch Fietsenmaker
Ik ben een late ligfietser en ontdekte deze snelle en comfortabele manier van fietsen eigenlijk toevallig. Het ligfietsen was een enorme verrassing.
Lees meer over Thijs
Angela de Boer
Angela de BoerVerkoop en Communicatie
Het is fijn om bij te kunnen dragen aan een stukje geluk van onze klanten. Als zij na een proefrit lachend terugkomen dan word je daar zelf ook blij van!
Lees meer over Angela
Patrick Maas
Patrick MaasFietstechnicus
Ik hou ervan oplossingen te bedenken voor wat ingewikkeldere klussen. Mooi als we met elkaar weer iets kunnen verzinnen om de klant verder te helpen.
Lees meer over Patrick
Ben jij onze nieuwe collega?
Ben jij onze nieuwe collega?Vacature
Download vacature